Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

G-Drive wint ELMS in Monza; tiende positie voor Frits van Eerd en Jan Lammers + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 mei 2017 10:31 • Print artikel

G-Drive Racing heeft de tweede ronde van de European Le Mans Series in Monza gewonnen, ondanks dat het team een straf opgelegd kreeg. Racing Team Nederland met Jan Lammers en Frits van Eerd reed op het Italiaanse circuit naar de tiende positie.

racing Team Nederland


Ryo Hirakawa had een voorsprong van 2,245 seconden op de DragonSpeed Oreca met Ben Hanley achter het stuur. De Japanner had eerder een 50 seconden voorsprong, maar zag deze slinken nadat de coureur, samen met nog vier autoís, een drive-through-penalty kreeg voor te hardrijden tijdens een gele-vlag-situatie. Het kostte Hirakawa tenmniste 30 seconden. Uiteindelijk hield de coureur genoeg over om samen met Leo Roussel en Memo Rojas de voerwinning te pakken.

In de LMP3 pakte M. Racing Ė YMR een 1-2 met de Norma Nissan. Het was de eerste overwinning voor een Norma in deze klasse wereldwijd en deze kwam overtuigend met een ronde voorsprong op de tweede Norma in het veld. Bij de GTís ging de overwinning naar JMW Motosport met de Ferrari F458 Italia. Jonny Cocker, Rob Smith en Jody Fannin profiteerde van een motorprobleem van de Spirit of Race Ferrari. De Italiaanse bolide pakte de winst met 7.962 seconde op de TF Sport Aston Martin.

Uitslag van de 4 uur van Monza

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS