Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

BMW mogelijk in 2024 naar Le Mans: "Wat is de volgende stap en wat gebeurt er..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2022 17:30

BMW wil in 2024 met haar LMDh-auto naar de 24 uur van Le Mans. Het is dan 25 jaar geleden dat het automerk uit Beieren met de V12 LMR de endurance klassieker won. De fabrikant maakte al eerder bekend dat het in 2023 met het door Dallara ontwikkelde chassis, alleen in Amerika in actie komt. BMW-Motorsport directeur Michael Krack, die binnenkort teambaas bij Aston Martin wordt, onthult dat een deelname in 2024 aan de FIA World Endurance Championship een mogelijke optie is.

BMW LMDh teaser

“In de komende maanden gaan we door met de strategie: Wat is de volgende stap en wat gebeurd er na ’23?”, aldus Krack tegen het Engelse Autosport. “Als je kijkt naar een Le Mans-programma, dan moet je het bespreken met de ACO en een bepaalde periode toezeggen. We moeten alle elementen samen krijgen. Wat betekent het om je op een winst in Le Mans te richten? Er is nog geen definitief besluit, maar de tijd loopt.“

Daarnaast geeft de directeur toe dat er ook een wens is om klantenteams te hebben. “Ideaal zou een klant in het IMSA zijn en een klant in het WEC zijn”, vervolgt Krack. “Als we verder denken over het LMDh-model, is het niet echt juist als je alleen als fabriek gaat. Het mag duidelijk zijn dat er geïnteresseerde partijen zijn en je moet overeenstemming bereiken, maar het zou echt ideaal zijn als we dat bereiken.”

De Luxemburger benadrukt dat er geen potentiële verkoop van auto’s is op dit moment. Het plan blijft echter om halverwege juli voor het eerst de baan op te gaan met de nieuwe LMDh.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS