Formule 1

Frederic Vasseur over nieuwe band: "We begrijpen deze niet eens"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juni 2023 15:01

Tijdens het Grand Prix-weekend in Silverstone gaan de Formule 1-teams gebruik maken van een nieuwe soort Pirelli-band. In Barcelona mochten teams tijdens de eerste twee vrije trainingen al proeven aan het nieuwe rubber. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur twijfelt aan de toegevoegde waarde van de korte test.

Pirelli Frederic Vasseur

Pirelli besloot enkele weken geleden om een nieuwe specificatie band te introduceren voor de Grand Prix van Engeland. Dit komt omdat de downforce-niveau’s die de 2023-bolides produceren een stuk hoger zijn dan Pirelli vooraf had gedacht.

Ook het team van Ferrari testte tijdens de trainingen in Barcelona met de nieuwe band. Tijdens de FIA-persconferentie twijfelde teambaas Vasseur aan de toegevoegde waarde van de ‘test’: “Om een idee te geven: we hebben duizenden ronden gereden met de huidige banden en die begrijpen we nog steeds niet. Dat betekent niet dat we na vijf ronden niets weten.”

“We wachten op feedback van Pirelli hierover. De bal ligt bij hen. We doen de tests, maar we zien de gegevens niet”, vertelt Vasseur.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS