Formule 1

Frederic Vasseur ontkracht verhalen over monster krachtbron Ferrari: "Ik weet niet waar die getallen nou weer vandaan komen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 januari 2023 15:00 • Print artikel

Het team van Ferrari begon sterk aan het 2022-seizoen. Na successen in de eerste paar races werd het steigerende paard weer snel op alle vier de benen neergezet. Vooral de krachtbron van de Ferrari begaf het meerdere keren. In 2023 komt Ferrari volgens verschillende media met een monsterlijk sterke krachtbron op de proppen, maar volgens de nieuw aangestelde teambaas Frederic Vasseur klopt hier maar weinig van.

Scuderia Ferrari

Ferrari hoopt dat ze het Red Bull en Mercedes moeilijk kunnen maken in 2023. In 2022 was Ferrari veelal sneller dan Red Bull, maar de betrouwbaarheidsproblemen waren de Krux voor het team uit Maranello. Mede door deze en andere problemen eindigde het team van Ferrari uiteindelijk ver achter het team van Red Bull van wereldkampioen Max Verstappen.

Vasseur komt over van Alfa Romeo en is sinds enkele weken teambaas bij het Italiaanse team. Op GPToday.nl werd hij geciteerd over het verhaal dat de nieuwe krachtbron ruim 30 pk meer zou hebben dan de concurrentie: "Dat verhaal over onze nieuwe Power Unit, ik weet niet waar die getallen nou weer vandaan komen. Het is eigenlijk gewoon één grote grap!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS