Formule 1

Frederic Brousseau is de nieuwe algemeen directeur bij Williams

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 maart 2023 13:30

Williams kondigt de aanstelling aan van Frederic Brousseau als algemeen directeur. Na een carrière van 26 jaar in de lucht- en ruimtevaartindustrie zal Brousseau in april toetreden tot het Formule 1-team van Williams.

Frederic Brousseau

Frederic begon zijn carrière bij Pratt & Whitney Canada in 1997 op de fabrieksvloer en ontwikkelde zich door verschillende operationele en managementrollen, waaronder directe internationale sourcing-projectinitiatieven. Als General Manager van het Mirabel Aerospace Center van het bedrijf leidde hij de opening van de faciliteit en de ultramoderne productielijn voor de motoren die het commerciële straalvliegtuig Airbus A220 aandrijven.

Na een aantal uitvoerende functies te hebben vervuld tijdens zijn dienstverband bij Pratt & Whitney, werd Frederic in april 2022 benoemd tot Vice President, Operations bij P&W. Hij leidde ook de wereldwijde toeleveringsketen van het bedrijf, de inkoopstrategie en de industrialisatie van het nieuwe programma. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de operationele strategie met een focus op het waarborgen van het operationele concurrentievermogen van de vestigingen en de toeleveringsketen.

Tijdens zijn tijd bij P&W speelde Frederic ook een leidende rol op het gebied van gezondheid en veiligheid van werknemers, ecologisch duurzame productiefilosofieën en -praktijken, en de ontwikkeling van talent in verschillende multiculturele en interdisciplinaire omgevingen.

Matthew Savage, voorzitter van de raad van bestuur, Williams Racing vertelde het volgende over de komst van Brousseau: “We zijn erg verheugd om Frederic aan boord te halen als een energieke en ervaren leider die kan helpen bij de transformatie van Williams Racing. Hij begon zijn carrière op de werkvloer en in zijn meest recente rol zorgde hij voor wereldwijde lucht- en ruimtevaartactiviteiten, waaronder het runnen van meerdere wereldwijde productielocaties en een operatie met meer dan 10.000 werknemers. Ik verwacht dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren aan onze reis bij Williams Racing.”

Frederic Brousseau sprak zich uit over zijn nieuwe werkgever: “Er is geen beter gevoel dan een geheel nieuwe reis te beginnen en te werken aan het verwezenlijken van je dromen. Het was een opwindend begin van het seizoen en ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van een team met zo'n Formule 1-erfgoed. Ik sta te popelen om aan de slag te gaan en samen met iedereen bij Williams Racing bij te dragen aan de opbouw van de toekomst van de organisatie.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS