Formule 1

Fred Vasseur onthult kritieke fout die Ferrari moet vermijden in Red Bull-uitdaging

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 december 2023 11:02

Ferrari-teambaas Fred Vasseur zegt dat zijn team over de hele linie verbeteringen nodig heeft en dus niet kan denken dat het vinden van de Red Bull 'magic bullet' het enige is dat ze missen. Terwijl Red Bull heeft genoten van een seizoen van ongekende dominantie, staan zijn rivalen voor een cruciale winter in hun poging om de uitdaging aan te gaan.

Fred Vasseur F1 Ferrari


Ferrari claimde wel de eer van enige niet-Red Bull Grand Prix-winnaar, want Carlos Sainz pakte de winst in Singapore, terwijl de Scuderia zeven polepositions pakte, maar over het algemeen was het een bitter teleurstellend seizoen voor Ferrari, dat genoegen moest nemen met P3 in het constructeurskampioenschap.

Samen met Mercedes, McLaren en Aston Martin, die zich dit jaar bij Ferrari voegden in de groep die streed om de ‘titel’ 'best of the rest', zal dit kwartet het nieuwe seizoen ingaan met de intentie om zijn achterstand op Red Bull op zijn minst aanzienlijk te verkleinen. Vasseur waarschuwt dat Ferrari heel voorzichtig moet zijn in hoe het dat aanpakt.

Red Bulls F1-ontwerpgoeroe Adrian Newey wordt regelmatig geprezen voor zijn bijdrage aan de dominantie van Red Bull, maar of hij nu echt een Red Bull 'magic bullet' is voor hun succes, of dat er ergens anders één op de loer ligt, Vasseur zei dat dit niet de manier is waarop Ferrari kan denken. In plaats daarvan moet het zich richten op hoe het zichzelf kan verbeteren om het niveau van Red Bull te bereiken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS