Formule 1

Franz Tost (67) wil stoppen als teambaas AlphaTauri: "Ik wil terug naar Oostenrijk voordat ik zeventig word"

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 maart 2023 04:02

Iedere Formule 1-teambaas heeft een lange staat van dienst binnen de autosport. AlphaTauri-teambaas Franz Tost is hier misschien wel het schoolvoorbeeld van. De Oostenrijker is al sinds 2005 teambaas van het team, dat vroeger als Toro Rosso door het leven ging. Aan al het goede komt een eind, zo ook aan de loopbaan van Tost.

Franz Tost

De 67-jarige man uit Trins laat doorschemeren dat het niet meer heel lang gaat duren voordat hij zijn headset neerlegt en weer vertrekt naar Oostenrijk. In 2000 zette hij zijn eerste stappen in de Formule 1, toen als Track Operations Manager bij BWM. In 2005 maakte hij de overstap naar Toro Rosso, waar hij werd aangesteld als teambaas.

Volgens Tost is het onwaarschijnlijk dat hij nog jaren doorgaat in de sport. Aan het Spaanse Soy Motor vertelt hij het volgende: "Ik kan geen exacte dag geven, maar ik ben 67 jaar oud en ik weet zeker dat ik niet in de zeventig zal zijn, als ik stop als teambaas. Ik wil terug naar Oostenrijk voordat ik zeventig word en ik wil weer skiŽn. Het is alweer drie jaar geleden dat ik heb kunnen skiŽn. De beste periode van het jaar om te skiŽn is in februari en dat is ook de drukste periode in de Formule 1, omdat het seizoen dan bijna begint", zo stelt Tost.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS