Formule 1

Franse minister van sport in de bres voor de Franse Grand Prix: "Goed project gaan ontwikkelen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 mei 2023 06:06

Nadat de Franse Grand Prix in Paul Ricard in 2018 na jarenlange absentie weer terugkeerde op de kalender, wordt de race dit jaar niet verreden. Niet alleen de organisatie van de race baalde hiervan, maar ook de Franse overheid ziet de Grand Prix graag terugkeren op de overvolle kalender. De Franse minister van sport gaat aan de slag.

Paul Ricard

Het circuit van Paul Ricard was uitgegroeid tot ťťn van de meest technologisch ontwikkelde testcircuits van de wereld. Er waren tientallen verschillende baanconfiguraties mogelijk en de baan kon ook nog nat worden gespoten. Toch was de race geen publiekslieveling. Honderden meters uitloopzone zorgden ervoor dat coureurs makkelijk een fout konden maken, zonder hiervoor te worden afgestraft. Al slaagde Ferrari-coureur Charles Leclerc er vorig jaar toch in om zichzelf uit de wedstrijd te kegelen.

In gesprek met de Franse krant Eco besprak minister Amerlie Oudea-Castera de plannen voor de Franse Grand Prix: "Ik denk dat het heel positief is dat de baas van de Formule 1 recent zijn verlangen naar een Franse Grand Prix heeft uitgesproken. We gaan daarom ook werken aan een roadmap."

"We moeten hiervoor nu de juiste mensen aantrekken en daarvan hebben we er in Frankrijk genoeg rondlopen. Ik denk hierbij ook aan onze verkozen vertegenwoordigers. Ze moeten een goed project gaan ontwikkelen en de gesprekken aangaan met de leiders van de Formule 1."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS