Formule 1

Frédéric Vasseur verdedigt zich tegenover de Spaanse media over gelijke behandeling Leclerc en Sainz

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 maart 2023 06:00

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur heeft nu twee races meegemaakt als grote man bij het Italiaanse team. Deze races verliepen alles behalve gepland, zo stond nog geen één Ferrari-coureur op het podium. Vasseur blikt terug op zijn eerste drie maanden bij het team.

Frederic Vasseur

Het wordt écht tijd dat Ferrari weer eens het kampioenschap wint, de laatste constructeurstitel werd gescoord in 2008. Ondanks dat het team in de boeken staat als meest succesvolle Formule 1-team aller tijden, liegen de cijfers er niet om. Ferrari heeft al vijftien seizoenen op rij geen prijzen gepakt. Precies daar zou Vasseur verandering in brengen, maar met twee races in het nieuwe seizoen lijkt dat allerminst het geval.

Vanuit de Italiaanse media kon Vasseur rekenen op de nodige kritiek, maar de Fransman laat zich niet zomaar uit het veld slaan: "Veel mensen hebben mij vooraf verteld dat het lastig zou zijn om dit team te managen. Dat is zeker niet waar. De atmosfeer en samenwerking binnen het team is goed, van buitenaf ervaren we meer druk", vertelt hij de Spaanse media.

Daarnaast drukte hij de Spaanse journalisten op het hart dat Vasseur beide coureurs gelijk behandeld: "We hebben twee sterke coureurs die punten kunnen scoren, podia kunnen behalen en races kunnen winnen. Dat moeten we als kracht gebruiken. We kunnen met beide coureurs er vol voor gaan. Maar, als er op een bepaald punt in het seizoen een keuze gemaakt moet worden, zoals bijvoorbeeld dat Carlos met Verstappen op Monza in gevecht is, dan geven we hem de slipstream."

"Carlos komt niks tekort. We zijn niet in de situatie waarbij we moeten concluderen dat hij hier of daar snelheid mist. In Jeddah gebruikte hij tijdens Q2 natuurlijk een extra bandenset waardoor hij in Q3 in de problemen kwam, maar hij zit er echt bij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS