Formule 1

Formule 2-coureur Ayumu Iwasa ziet kansen voor het kampioenschap

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 maart 2023 10:00

Formule 2-coureur Ayumu Iwasa kende een geweldig weekend op het Saoedische circuit van Jeddah. In de kwalificatie reed de jonge Japanner naar de zesde positie, alvorens hij de sprintrace won en in de hoofdrace ook mooie punten scoorde. De Red Bull-junior was zeer content met zijn prestaties in Jeddah.

Ayumu Iwasa

Iwasa deelde zijn ervaringen na het weekend: "We hadden niet echt de snelheid in de kwalificatie, maar slaagden er toch in om de zesde plaats te behalen, wat ons een goede positie gaf om op beide dagen te vechten." De jongeling was erg tevreden met zijn prestatie in de sprintrace, waar hij een excellente start had en al vroeg in de race de leiding pakte.

"Ik heb de race goed geleid en de andere auto's achter me gehouden om de overwinning te pakken." Hoewel de snelheid in de hoofdrace aardig was, moest hij erkennen dat het tempo te laag lag om het de top drie lastig te maken: "We weten dat de hoofdrace beter had gekund, maar we hebben nog steeds goede punten gescoord voor de strijd om het kampioenschap", concludeerde hij.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS