Formule 1

Ferrari's Frederic Vasseur: "Hier kunnen we niet tevreden mee zijn"

Uitgegeven door Bart • 21 maart 2023 05:03

Bij Ferrari zitten ze met hun handen in het haar door het verschil in performance tussen de kwalificatie en de race. Op de zaterdagen zitten Charles Leclerc en Carlos Sainz er goed bij, maar de race pace is niet zoals het zou moeten zijn. Red Bull, Aston Martin en Mercedes presteren op zondag beter en dus kwam de Scuderia niet verder dan P6 en P7.

Frederic Vasseur


Teambaas Frederic Vasseur baalde dan ook van het verloop van de race, waarin ook de safety car op een ongelukkig moment kwam. "Hier kunnen we zeker niet tevreden mee zijn. We hebben niet de snelheid zoals we dat verwacht hadden, zeker niet op de harde band. Er zit ook een groot verschil tussen ons niveau in de kwalificatie en de race."

Vasseur kon wel een paar positieve punten meenemen. "De snelheid van Charles op de softs was goed en hij kon zes posities goedmaken. Carlos ging op dat moment ook goed op de mediums. Onze strategie klopte en de monteurs hebben twee goede pitstops gedaan."

Opgeven doet Ferrari zeker niet. "Er is dit seizoen nog een lange weg te gaan en we zullen blijven vechten. We werken hard aan het maximaliseren van ons pakket en het verder ontwikkelen van de SF-23 voor de komende races."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS