Formule 1

Ferrari-voorzitter geeft grote update over toekomst Charles Leclerc en Carlos Sainz

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 december 2023 11:04

Ferrari-voorzitter John Elkann heeft bevestigd dat Charles Leclerc en Carlos Sainz ook na 2024 hun coureurs blijven. De laatste episode van F1’s 'silly season' bleek allesbehalve een stom seizoen te zijn, waarin alleen Logan Sargeants verwachte aanblijven bij Williams nodig was om een ongewijzigde grid voor komend seizoen te bevestigen.

Leclerc Sainz F1


Verschillende aflopende contracten betekenen dat het volgende 'silly season' veel kans heeft op meer wendingen, al lijkt het erop dat Ferrari-duo Leclerc en Sainz geen deel zullen uitmaken van eventuele drama's. Leclerc en Sainz hebben Ferrari-contracten die na 2024 aflopen en beide coureurs worden in verband gebracht met een overstap.

De duidelijk oplopende spanning tussen Leclerc en Ferrari in een teleurstellend seizoen, plus de vertragingen in de gesprekken over een nieuw contract terwijl Leclerc herhaaldelijk aangaf bij Ferrari te willen blijven, gaven aanleiding tot geruchten over zijn toekomst.

Sainz werd ondertussen in verband gebracht met Audi, dat in 2026 samen met Sauber deel gaat uitmaken van de F1. Elkann heeft daar echter een einde gemaakt door te bevestigen dat Leclerc en Sainz ook na 2024 Ferrari-coureurs zullen zijn.

"Ze zullen zeker bij ons blijven", zou Elkann volgens Italiaanse media tegen Agenzia Italpress hebben gezegd. Na het wegvallen in de titelstrijd van 2022, het eerste seizoen van F1's nieuwe ground effect-reglement, hoopte Ferrari deze keer terug te komen met een nieuwe titelpoging.

Dat kwam er echter niet van, met als schrale troost dat Ferrari de enige niet-Red Bull-winnaar van 2023 was via Sainz in Singapore. Maar met Red Bull dat de andere 21 grands prix won, terwijl Mercedes Ferrari versloeg voor P2 in het constructeurskampioenschap, gaf Elkann toe dat het een teleurstellend seizoen was.

Elkann liet zich echter ook inspireren door de zeven polepositions die in 2023 werden behaald, want hij daagt Ferrari uit om die om te zetten in meer overwinningen. "Het was een teleurstellend seizoen omdat we er niet in slaagden tweede te worden in het constructeurskampioenschap", zei Elkann. "In het laatste deel van het kampioenschap konden we ons echter meten met Red Bull en pakten we veel polepositions. Nu moeten we de poles omzetten in overwinningen."

Sainz die in Singapore van poleposition naar de overwinning ging, was het enige voorbeeld van Ferrari dat een P1-positie op de grid omzette in een overwinning.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS