Formule 1

Ferrari-teambaas Binotto ziet het gevaar dat Verstappen heet "We moeten met een antwoord op Red Bull komen"

Uitgegeven door Bart • 11 mei 2022 10:04

Max Verstappen heeft met de winst in Imola en Miami het gat naar Charles Leclerc voor een groot deel gedicht. De upgrade die Red Bull in Imola op de auto zette heeft goed uitgepakt. Verstappen liet in de race tegenover Ferrari een sterk staaltje racen zien. Vanaf de derde startpositie pakte hij Carlos Sainz bij de start en in de achtste ronde volgde de inhaalactie op Charles Leclerc.

Charles Leclerc


Bij Ferrari moesten ze de dadendrang van de regerend wereldkampioen F1 met lede ogen aanzien. Teambaas Mattia Binotto eist dat het team terugslaat. "We kunnen niet alleen maar tevreden zijn over deze race. Ondanks dat de F1-75 competitief was, waren onze rivalen een paar tienden per ronde sneller."

"Natuurlijk nemen we voldoende punten mee naar huis en kunnen we niet al te teleurgesteld zijn. We gaan nog altijd in beide kampioenschappen aan de leiding, maar het mag duidelijk zijn dat we met een antwoord op Red Bull moeten komen. Die strijd gaan we graag aan en er zijn nog veel races te gaan."

De upgrade van Red Bull in Imola is Binotto uiteraard niet ontgaan. Met name Max Verstappen wist dit goed te benutten. "Red Bull heeft de auto inderdaad verbeterd en dat doen ze al vanaf de eerste race. Als je naar de laatste twee races kijkt, zijn ze een paar tienden per ronde sneller dan ons. Om die snelheid te evenaren, zullen we onze auto moeten ontwikkelen met nieuwe upgrades."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS