Formule 1

Ferrari-teambaas Vasseur reageert op incident met putdeksel: "Onacceptabel"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2023 08:33

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Las Vegas is uitgelopen op een fiasco. De auto's van Carlos Sainz en Esteban Ocon liepen forse schade op nadat een putdeksel loskwam. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur was des duivels en geeft aan dat het team er een flinke schadepost bij heeft.

Sainz Leclerc


"De monocoque, de motor en de batterij zijn compleet beschadigd, dit is echt onacceptabel", zei Vasseur tijdens de persconferentie in Las Vegas. "Dit is heftig, want het kost ons een fortuin. Deze sessie is voorbij en Carlos zal ook niet deelnemen aan de tweede training. We moeten het chassis vervangen."

Er klonk direct veel kritiek op de F1 dat Las Vegas meer voor de show is dan voor de sport. "De show is de show en dat gaat goed, maar dit is onacceptabel voor een sport als de Formule 1. We moeten die zaken wel los van elkaar zien. De show is mega en ik vind het mooi wat er allemaal georganiseerd wordt. Het is een grote stap voor de Formule 1 dat we hier racen. De show en de sport moet je los van elkaar zien, maar je moet het sportieve gedeelte wel goed geregeld hebben."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS