Formule 1

Ferrari gaat verder met bijzonder achtervleugel ontwerp: "De vleugel zullen we dus wel vaker gaan zien"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 maart 2023 16:30

Tijdens de wintertest en de vrije training voor de Grand Prix van Bahrein testte het team van Ferrari met een bijzonder opvallende achtervleugel. Deze was namelijk voorzien van een enkele steunpilaar, terwijl tee pilaren de norm zijn in de Formule 1. Tijdens het vervolg van het Grand Prix-weekend zagen we het ontwerp niet meer terug, toch gaat Ferrari verder met het ontwikkelen van het ontwerp.

Ferrari achtervleugel

Bijna alle teams rijden met een achtervleugel die wordt gedragen door twee steunpilaren. Ferrari testte met een enkele pilaar, maar dit bleek niet het gewenste resultaat te bieden. De achtervleugel trilde fors heen er weer en DRS-problemen speelde een rol in het aan de kant schuiven van de achtervleugel.

Ferrari staat niet bekend om het opgeven en ook in dit geval gaat het team gewoon door. Performance engineer van Ferrari, Jock Clear, wordt geciteerd door Motorsport.com: "De dubbele pilaar is gepokt en gemazeld in onze sport, we hebben dit design overgenomen van vorig jaar. De enkele pilaar is pas laat ontwikkeld en is dan ook nog relatief jong. Zoals voor alles geldt moesten we dit eerst uitproberen en op de auto zetten. We hebben dat gedaan tijdens de test en de trainingen."

"Eigenlijk is het een doorlopende ontwikkeling. Het is dus allemaal niet zo spannend, het is iets waar we waarschijnlijk wel verder mee willen gaan. Wat we tot nu toe hebben gezien is positief, de vleugel zullen we dus wel vaker gaan zien."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS