Formule 1

Ferrari F1-teambaas trekt geen voorbarige conclusies in Singapore:

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 september 2023 09:03

MARINA BAY – Ferrari liet tijdens de vrijdag in Singapore niet met zich sollen. Coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz topten beide vrije trainingen en de snelheid zat er goed in. Toch laat teambaas Frederic Vasseur zich niet gek maken en wil de Fransman geen voorbarige conclusies trekken.

Ferrari Frederic Vasseur

Nadat Carlos Sainz een belangrijk podium scoorde tijdens de Grote Prijs van Monza wist iedereen bij het Italiaanse team dat men niet moest verslappen. Dat lijken ze ook niet gedaan te hebben. Tijdens de vrije trainingen voerde de Scuderia het tempo aan en waren de coureurs veruit de snelste op de baan. Teambaas Frederic Vasseur keek met een voldaan lachje toe vanaf de pitmuur en deed na de trainingen zijn verhaal bij La Gazetta dello Sport: “Over het algemeen zijn we goed bezig, hoewel de kwalificatie pas zaterdag is. Er is ook nog de kwestie van bandenmanagement, die we verstandig moeten aanpakken. Zaterdag is weer een nieuwe dag, maar het is altijd goed om zo te beginnen”, begint de voormalig Sauber-teambaas.

Vasseur stipt de hete hangijzers voor een succesvol weekend aan: "We moeten ons concentreren op de banden en op de snelheid over een ronde, maar over het algemeen was het een goede vrijdag en heerst er een goede sfeer binnen het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS