Formule 1

Ferrari: "Carlos Sainz na sterke serie niet ineens de leider van het team"

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2022 06:03 • Print artikel

Ferrari-racedirecteur Laurent Mekies is goed te spreken over de recente vorm van Carlos Sainz, maar die sterke optredens zorgen er niet voor dat de Spanjaard nu de leider van het team is. Sainz won in Silverstone voor het eerst een Formule 1-race en presteerde ook in Oostenrijk en Frankrijk sterk. In Oostenrijk was hij op weg naar een 1-2 voor Ferrari totdat zijn motor het begaf.

Leclerc Sainz


"Carlos heeft inderdaad drie sterke weekenden gehad in Silverstone, Oostenrijk en Frankrijk", zegt Mekies in een interview met MotorsportWeek. "Daar zijn we heel blij mee. Op Silverstone na kwamen zijn prestatie niet echt bovendrijven in de headlines, omdat we andere problemen moesten oplossen."

Na een moeizame start van 2022 gaat het de laatste tijd beter met Sainz. "Carlos heeft tijdens het seizoen een sterke progressie laten zien. We hebben er vanaf het begin van het seizoen geen geheim van gemaakt dat de auto niet echt bij hem paste. Daar moesten we veel aan werken met de engineers en de mensen in Maranello. Nu voelt hij zich comfortabeler in de auto, maar zoiets heeft altijd tijd nodig."

"Carlos gaat zeker de goede kant op, maar maakt hem dat de leider van het team? Nee, dat niet. Zoiets maakt je nog geen leider. We weten dat we twee hele goede coureurs hebben. We behandelen ze gelijkwaardig om onze kansen voor het kampioenschap te maximaliseren. Als team hebben we er het meeste aan als beide coureurs zo snel mogelijk zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS