Formule 1

Fernando Alonso wil profiteren van wegvallen Sergio Perez: "Kans om punten te pakken"

Uitgegeven door Bart • 1 april 2023 10:03

Fernando Alonso moest in de kwalificatie in Melbourne beide auto's van Mercedes voor zich dulden, maar start door het wegvallen van Sergio Perez vanaf de vierde positie. De Spanjaard van Aston Martin wil de bolides van George Russell en Lewis Hamilton aanvallen om zo optimaal te profiteren.

Fernando Alonso


Alonso noemde bij Viaplay de kwalificatie extreem spannend. "Het zat enorm dicht bij elkaar. Veel auto's zaten binnen één of twee tienden. Wij zaten wel aan de bovenkant van die groep. In Q3 liepen we de eerste startrij op een paar honderdsten mis. Mercedes deed het goed en was net iets sneller."

Alonso wil zondag tijdens de race meer dan P4. "Het zal een spannende race worden. Dit is een lastig circuit waar van alles kan gebeuren. Ook in andere klassen zie je dat de races regelmatig stilliggen door een rode vlag of safety car. Het is zaak om scherp te blijven en we gaan voor een goed resultaat."

En dus gaat de Spanjaard op jacht naar zijn derde podium van het seizoen. "We zijn daar maar één positie van verwijderd, maar dan moeten we wel op de toppen van ons kunnen presteren. Als een podium erin zit, is dat fantastisch. Maar als we top zijn en P4 het hoogst haalbare is, is dat ook goed. Nu Perez achteraan start hebben we kans om goede punten te pakken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS