Formule 1

Fernando Alonso waarschuwt Perez: "De snelheid in de long runs is ons sterkste punt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 maart 2023 20:00

Fernando Alonso liet tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië zien de AMR23 op ieder circuit een auto is waar men rekening mee moet houden. De Spanjaard reed naar de derde tijd en was hier ontzettend blij mee. Het wordt nog beter voor de tweevoudig wereldkampioen, door de gridstraf van Charles Leclerc start hij de race zondag vanaf de eerste rij.

Fernando Alonso

Aston Martin was in Bahrein al ontzettend snel. In Saoedi-Arabië laat Fernando Alonso zien dat het niet ging om een gelukstreffer. De 41-jarige vedette reed een solide kwalificatie en mag tijdens de race zelfs vanaf de eerste rij beginnen.

Tegenstand van Max Verstappen hoeft hij in de beginfase van de race niet te verwachten van Max Verstappen. De Nederlander kende problemen aan zijn RB19 en start de race vanaf de vijftiende positie. Na afloop van de kwalificatie vertelde de tweevoudig wereldkampioen het volgende: "Het is een heel goed weekend voor ons geweest. De kwalificatie was in Bahrein ons zwakke punt, maar vandaag leek de auto heel goed te presteren over één ronde. We zullen zien wat we morgen teweeg kunnen brengen. Charles heeft natuurlijk een penalty dus we starten vanaf de eerste rij. Dat is fantastisch."

Alonso zou Alonso niet zijn als hij de aanval niet zou willen openen om de coureur voor hem. De Spanjaard waarschuwt Perez al subtiel: "Ik heb vertrouwen in de race. Onze lange run werd wat gehinderd door verkeer, maar de auto voelde heel erg sterk. De snelheid in de long runs is het sterkste punt van deze auto, dus het zou op zondag beter moeten zijn dan op zaterdag. Het voelt erg goed om op de eerste startrij te beginnen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS