Formule 1

Fernando Alonso noemt pitstop naar slicks geen strategische misser: "99 procent van de baan was droog"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 mei 2023 16:13

Fernando Alonso eindigde de Grand Prix van Monaco weliswaar op de tweede plaats, maar deed dit met een gigantische achterstand op winnaar Max Verstappen. De Spanjaard dook toen het net begon te regenen naar binnen voor een vers setje mediums, dit terwijl het circuit al aardig nat begon te worden. Toch denkt Alonso dat het een logische keuze was.

Fernando Alonso

Zowel Verstappen als Alonso bleven heel lang doorrijden op hun startband. Ze wilden namelijk geen extra pitstop hoeven maken als het uiteindelijk toch zou gaan regenen. Toen Alonso uiteindelijk naar binnen dook voor een verse set rubber, ging iedereen er van uit dat hij zou wisselen naar de intermediate band, maar niets bleek minder waar. Hij wisselde naar de mediums en kon een paar rondjes later opnieuw de pits opzoeken.

Volgens Alonso was het geen strategische misser: "Voor mij was het best duidelijk. Toen we de pitstop maakten, was de baan vrijwel helemaal droog. Alleen in bocht zeven en bocht acht was het een beetje nat. De baan was voor 99 procent droog, dus ik stopte voor slicks. Volgens de regenradar was het slechts een kleine bui. We hadden veel marge op de coureurs achter ons zodat we de slicks konden pakken, en als het echt moest ook de inters."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS