Formule 1

Fernando Alonso krijgt drie uur na de race alsnog podium terug bij de GP Saoedi-Arabië

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 maart 2023 01:45

Fernando Alonso kreeg 10 seconden tijdstraf tijdens de GP van Saoedi-Arabië, waardoor hij van de derde naar de vierde plaats kelderde, maar dit werd meer dan drie uur later ongedaan gemaakt. De Spanjaard werd uiteindelijk teruggezet naar de derde plaats met George Russell als vierde.

Podium nummer 100 in de F1 Fernando Alonso terug naar podium


Alonso werd alsnog bevestigd als derde bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië, nadat Aston Martin met succes een beroep had aangetekend tegen zijn straf van 10 seconden na de race. De Spanjaard werd aanvankelijk bestraft toen stewards besloten dat een van de monteurs met de achterste krik in contact kwam met de auto van Alonso toen hij voor een eerdere straf binnenkwam voor een overtreding.

Nadat Aston Martin in beroep was gegaan, werd overeengekomen dat het aanraken van de auto tijdens het wachten op een straf niet in strijd was met de regels voor het "werken" aan de auto.

Een woordvoerder van de FIA gaf de schuld aan "tegenstrijdige precedenten" en zei dat de verwarring zou worden aangepakt voor de volgende race in Australië over twee weken. Na de verwarring kreeg Alonso zijn podiumplaats - zijn 100e in de motorsport - terug en werd Mercedes-coureur George Russell, die even profiteerde, teruggezet naar de vierde plaats.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS