Formule 1

Fernando Alonso hongerig naar eerste plaats, maar het is geen obsessie

Uitgegeven door Pascal Wekema • 1 juni 2023 13:05

Fernando Alonso is het seizoen uitstekend begonnen in zijn Aston Martin. Zijn minst goede resultaat was de vierde plaats in Baku. Het enige wat nog ontbreekt op de verlanglijst van de, nog altijd hongerige Spanjaard, is een overwinning. Maar dan moet hij wel Red Bull in het bijzonder Max Verstappen verslaan. Tijdens de Grand Prix van Spanje, zijn thuisrace, hoopt hij eindelijk dit resultaat te behalen.

F1

"De emoties zijn nog steeds hoog na een geweldig resultaat in Monaco. Maar nu verleggen we onze focus naar mijn thuisrace hier in Spanje", blikte Alonso vooruit. "Ik kijk er naar uit om alle Spaanse en Aston Martin-fans in volle kracht ons team te zien steunen. Ik hoop komend weekend veel groen te zien op de tribunes. Tot nu toe hebben we veel derde plaatsen behaald, een tweede plaats in Monaco en de volgende plaats die we nodig hebben is de bovenste trede op het podium", begint hij. "Om dit te doen, moeten we elk deel van ons weekend maximaliseren en profiteren van alle kansen die op ons pad komen. Maar ik ben hier niet geobsedeerd door en we zullen van elk moment genieten. We hebben veel ervaring met dit circuit, maar het is altijd een mooie uitdaging. Het zal interessant zijn om aan het einde van de ronde weer te racen zonder chicane en hopelijk creëert dit meer inhaalmogelijkheden", zei Fernando Alonso in een preview van het team.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS