Formule 1

Fernando Alonso doet een verrassende uitspraak over Max Verstappen en Ferrari

Uitgegeven door Peter Vader • 2 oktober 2022 11:10

Fernando Alonso kwam dicht bij het coureurskampioenschap van 2012, maar heeft sinds 2006 geen Formule 1-titel meer gewonnen. Max Verstappen kan dit weekend de twee wereldkampioenschappen van Fernando Alonso evenaren tijdens de Grand Prix van Singapore, mits hij de juiste resultaten behaald. De Nederlander kan de titel op het Marina Bay Circuit claimen door een voorsprong van 116 punten op Charles Leclerc, na elf races gewonnen te hebben. De regerend wereldkampioen kan zijn titel behouden als hij de GP van Singapore wint en de snelste ronde claimt.

Fernando Alonso

"Alleen maar beter zal worden”
Als hij dat doet, moet Leclerc in de Top-8 eindigen of moet Sergio Pérez in de Top-4 eindigen om te voorkomen dat de 25-jarige Nederlander Alonso's titels evenaart. Verstappen kan dit weekend niet alleen de titel claimen met een overwinning, hij kan ook de 32 raceoverwinningen van Alonso evenaren. De laatste overwinning van de 41-jarige Spanjaard kwam was in 2013, nadien realiseerde hij slechts een handvol podia. Hoewel Alonso gelooft dat Verstappen "alleen maar beter zal worden", heeft hij de Nederlander enigszins gewaarschuwd dat toekomstig succes niet gegarandeerd is. "Ik denk het wel, ja", antwoordde Alonso op de vraag of Verstappen zijn eigen succes zou overtreffen.

Langzaamaan naar de wereldtitel
“Hij is 24 of 25, niet? Er is dus nog veel voor hem, maar ik wens hem meer geluk dan ik, want ik was ook 26 met die statistieken en heb nog steeds dezelfde statistieken op mijn 40e! Maar ik weet zeker dat hij met Red Bull en hoe de dingen er voor de toekomst uitzien, alleen maar beter zal worden. Het is zeer verdiend. Ze waren verreweg het beste team en de beste coureur, dus als ze winnen, denk ik niet dat het belangrijk is, maar dat zullen ze gewoon doen. Of het nu hier is of in Japan, we zien het wèl.” Verstappen is langzaamaan onderweg naar zijn tweede titel, niet alleen dankzij zijn pure overheersing, maar ook door de incompetentie van Ferrari. Het in Maranello gevestigde team heeft een aantal strategische fouten gemaakt en betrouwbaarheidsproblemen gehad, terwijl Charles Leclerc zelf ook enkele fouten heeft gemaakt.

“Niet veel strijd”
Alonso wees erop dat Verstappen dit seizoen niet "veel strijd" heeft ondervonden, maar prees Verstappen en Red Bull omdat ze "uitstekend" waren. "Er werd niet veel gevochten, toch?" voegde Alonso eraan toe. "Ik bedoel, het wordt een belangrijk seizoen omdat we de reglementen enorm hebben veranderd, dus 2022 zal altijd herinnerd worden voor deze nieuwe generatie auto's. Ik denk dat Ferrari een zeer, zeer snelle auto had, maar Red Bull en Max waren uitstekend. Er was geen gevecht, misschien omdat Red Bull en Max Verstappen beter waren dan de anderen, maar ze hadden niet die superieure auto omdat ik denk dat die van Ferrari hetzelfde of beter is.”, aldus de tweevoudige wereldkampioen in een bericht van Formua1news.

“Ik denk er niet echt aan”
Met de tweede titel binnen handbereik, denkt de Red Bull-coureur die uiteindelijk als achtste eindigde, niet aan het winnen van de titel dit weekend. Er is een grote kans dat de titel dit weekend definitief wordt, echter, met het weer dat mogelijk vaag is naarmate het weekend vordert, is alles mogelijk. “Ik denk er niet echt aan. Het is een behoorlijk uitgesponnen kans', zei Verstappen. "Ik wil gewoon genieten van het weekend en natuurlijk proberen te winnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS