Formule 1

Fernando Alonso denkt stiekem aan podium: "Wie weet wat kan gebeuren"

Uitgegeven door Bart • 2 oktober 2022 09:14

Fernando Alonso kan terugkijken op een sterke kwalificatie in Singapore. De Spanjaard mag de race zondag vanaf P5 vertrekken en droomt al stiekem van het podium. Alonso omschreef de omstandigheden tijdens de kwalificatie als extreem lastig.

Fernando Alonso


"Het was ongelofelijk moeilijk, een stratencircuit, wisselende omstandigheden, de baan bleef heel klam", aldus Alonso na afloop van de kwalificatie. "De switch naar slicks in Q3 was erg dapper van iedereen. Als je daar eenmaal voor gaat, moet je ook doorzetten. Het was in iedere bocht zoeken naar grip."

"Het was niet leuk om in te rijden, maar op tv zal het wel interessant zijn geweest", vervolgt Alonso. "We kunnen heel tevreden zijn met het resultaat. Als het de hele tijd droog of nat zou zijn geweest, waren we geen vijfde geworden. Dit was een hele goede ronde."

In de race hoopt Alonso P5 vast te houden of zelfs te verbeteren. "Hopelijk hebben we alle stress nu gehad en komt er een saaie race aan. Wie weet kunnen we P5 tot het einde vasthouden. We zitten maar twee plaatsen van het podium af, dus wie weet wat er allemaal mogelijk is."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS