Formule 1

Fernando Alonso dacht niet lang na over overwinning: "Maken geen schijn van kans"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 mei 2023 15:30

Fernando Alonso's laatste P2 kwam tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2014. Nu, bijna negen jaar later, mocht de Spanjaard tijdens de Grote Prijs van Monaco weer naar de tweede positie op het podium. Alonso had gehoopt op een overwinning, maar is erg blij met de tweede plek. De race werd gewonnen door Max Verstappen.

Fernando Alonso

Alonso startte de race op de harde band. Hij hoopte Verstappen met een undercut te kunnen verschalken, maar niets bleek minder waar: "We kozen ervoor om hard te beginnen, dus gaven we kansen in de eerste bocht weg vanwege de korte aanloop. We wilden een lang spel spelen met de strategie, maar Max reed super goed op de medium banden door die eerste stint te verlengen, dus dat deden we niet. We maakten
geen schijn van kans", vertelde Alonso net na de race.

De regen was een flinke verrassing voor de coureurs. Zo was de verwachting wel dat de regen zou komen, maar wanneer bleef lang de vraag. Toch waren er een paar plekken waar Alonso extra moest uitkijken: "Geen vol vermogen in de ronde, remmen was uiterst fragiel in bocht vijf en tien. Het was niet gemakkelijk. Het verbaasde me dat er geen incidenten waren, geen safety cars. Iedereen deed geweldig werk om de auto's op de baan te houden," sloot hij af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS