Formule 1

Fernando Alonso: "Sprong Aston Martin vergelijkbaar met Brawn GP"

Uitgegeven door Bart • 26 maart 2023 13:31

Fernando Alonso is na twee podiumplaatsen zeer te spreken over de snelheid van de Aston Martin AMR23. Het Britse team heeft een enorme stap gemaakt ten opzichte van vorig jaar. En dat is in de ogen van de Spanjaard extra knap omdat er geen grote regelwijzigingen zijn geweest.

Fernando Alonso P3


Alonso haalt op de website van de Formule 1 meerdere voorbeelden aan van teams die ook grote stappen hebben gezet. "Ferrari was in 2020 erg slecht, maar kwamen al iets terug in 2021. Vorig jaar vochten ze zelfs voor het kampioenschap en wonnen ze meerdere races. Ferrari heeft vorig jaar een grote stap gezet. Het is vergelijkbaar met Brawn GP."

"Maar zonder regelwijzigingen is de sprong van Aston Martin een nog grotere dan bij die twee teams", vervolgt Alonso. "Bij die twee ging het gepaard met een grote regelwijziging. Daarnaast hebben we nu het budgetplafond dat het lastiger maakt. We hebben veel getalenteerde mensen in ons team. De start is tot nu toe heel goed en hopelijk is het pas het begin van iets veel mooiers."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS