Formule 1

Fernando Alonso waarschuwt Sebastian Vettel: "Onderschat een F1-comeback niet..."

Uitgegeven door Peter Vader • 15 september 2023 03:51

Als een Formule 1 coureur afscheid nam keerde hij nooit meer terug. Afscheid was afscheid! Maar tegenwoordig lijkt ‘Comeback’ hčt modewoord in de Formule 1 te zijn, waarbij de onlangs gepensioneerde Sebastian Vettel een terugkeer op de grid in de toekomst niet uitsluit. Toch werd hij door Fernando Alonso gewaarschuwd om twee keer na te denken. Op 36-jarige leeftijd stoppen, terwijl de F1 om hem heen coureurs van de generatie van Vettel aantrekt, kan niet onopgemerkt zijn gebleven voor de viervoudig F1-wereldkampioen. Als hij om zich heen kijkt, ziet hij Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg en Daniel Ricciardo… allemaal ‘Old Boys Comeback Kids’. Net zoals natuurlijk de Comeback-koning van dit tijdperk, Fernando Alonso, die op 42-jarige leeftijd om rivalen heen rijdt die bijna half zo oud zijn als hijzelf.

Fernando-Alonso-leaning-over-Aston-Martin
Fernando Alonso: "Denk na want een comeback is een hele uitdaging!"

“Denk na voordat je begint”
Terwijl Vettel bezig was de planeet te redden, boeide het zeilen zonder pk's en andere projecten hem niet hetzelfde als de F1. Ongetwijfeld spannende zaken, maar ook zaken die niet lijken te kunnen concurreren met de allure van de F1. Maar denk na voordat je begint, is het advies van Alonso, de man die hem verving bij Aston Martin. Toen Vettel de deur opende voor een terugkeer naar de F1, vroegen journalisten in Singapore Alonso om commentaar op de kwestie. Hij waagde erop: “Het is uiteraard aan hem of hij erover nadenkt. Zoals ik al zei, ik denk dat toen Daniel terugkwam, het een uitdaging was, de terugkeer naar de F1 kan niet worden onderschat. En ja, het kan zeker een uitdaging zijn.”

100.000 kilometer!
Het is onvermijdelijk dat Alonso’s lange levensduur in de sport ook ter sprake werd gebracht, omdat hij tijdens de Grand Prix van Singapore op het punt staat de eerste F1-coureur te worden die met zijn aantal Grand Prix-raceronden het aantal van 100.000 km evenaart. Die ongelooflijke mijlpaal wordt zondag in ronde 16 van de race op het Marina Bay Circuit bereikt. Gevraagd naar de prestatie zei Alonso: “Dat zijn racekilometers. Ze tellen nooit elke training, kwalificatie of test mee. Zo herinner ik me het eerste testjaar in 2002, toen ik testrijder was, dat ik alleen al in dat seizoen 40.000 km gereden. Als je alle cijfers bij elkaar optelt, zijn het heel veel ronden. Hopelijk zien we zondag de geblokte vlag. Laten we de komende jaren maar eens kijken hoeveel ronden ik nog rijd”, aldus de Spanjaard, die dit weekend aan zijn 371e Grand Prix deelneemt.

Tweede lente
Met name in april, toen bleek dat Aston Martin een kogel van een auto had die Alonso goed gebruikte voor podiumsuccessen. Vettel merkte erover op: “Ik heb geen spijt van mijn aftreden. Natuurlijk zou het makkelijker zijn als de auto nu niet zo goed was, maar dat is waar de vreugde echt groter is dan de spijt. Ook voor Alonso. Hij had een paar jaar waarin hij geen goede auto had en dus misschien heeft hij een tweede lente”, voegde de Duitser eraan toe, misschien met zijn eigen ‘tweede lente’ in gedachten.

Sebastian_Vettel
Sebastian Vettel: “Ik heb geen spijt van mijn aftreden. Natuurlijk zou het makkelijker zijn als de auto nu niet zo goed was, maar dat is waar de vreugde echt groter is dan de spijt. Ook voor Alonso. Hij had een paar jaar waarin hij geen goede auto had en dus misschien heeft hij een tweede lente”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS