Formule 1

Felipe Massa wil eerste kampioenschap van Lewis Hamilton afpakken

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 april 2023 10:00

Het Formule 1-seizoen 2008 staat in het geheugen gegrift van miljoenen fans over de hele wereld. Tot aan de laatste ronde was het onzeker of Felipe Massa of toch Lewis Hamilton het kampioenschap zou winnen. Na de iconische woorden ‘Is that Glock’, wist de wereld dat het toch echt Lewis Hamilton werd. Massa verloor de WK-titel met één punt verschil, maar wil deze nu terug hebben.

Felipe Massa


In gesprek met Motorsport kijkt de Braziliaanse coureur naar een mogelijkheid om via het juridische systeem de eerste titel van Hamilton af te pakken. Volgens de Ferrari-coureur mag de inaugurele Grand Prix van Singapore niet meetellen voor het kampioenschap.
Dit allemaal door het Crashgate-schandaal. Renault-coureur Nelson Piquet Jr. parkeerde zijn bolide in de veertiende ronde van de wedstrijd haaks linksaf in de muur, net nadat teamgenoot Fernando Alonso naar binnen ging. Omdat toen de pits tijdens een Safety Car dicht ging, won Alonso uiteindelijk de race. Ruim een jaar na de wedstrijd bleek dat dit niet gewoon toeval was. De Braziliaan was door teambaas Flavio Briatore en Pat Symonds min of meer gedwongen om dit te doen.

Lewis Hamilton
Massa (R) wachtend op zijn team om de tankslang te verwijderen

Massa is van mening dat de Formule 1 de race met terugwerkende kracht moet schrappen. In dat geval zou Massa kampioen worden. Hamilton scoorde namelijk zes punten, Massa eindigde op P13 na een mislukte pitstop.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS