Formule 1

Felipe Massa waarschuwt Red Bull: teken Lewis Hamilton of Fernando Alonso niet

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 november 2023 07:30

Red Bull moet de boot van Max Verstappen niet laten kapseizen door hem een nieuwe teamgenoot te geven, want zelfs Lewis Hamilton of Fernando Alonso 'zou Max niet verslaan' in de tweede Red Bull.

max Verstappen


De 2024-coureurs line-up van Red Bull, of beter gezegd het stoeltje van Sergio Pérez bij het team, is het grootste deel van dit seizoen onderwerp van gesprek geweest. Hoewel de Mexicaanse coureur aan het begin van het seizoen nog volop meedeed in de jacht op de titel, kwam daar een einde aan na vijf kwalificatiesessies buiten de top tien.

Terwijl Pérez moeite had om zijn kwalificatieproblemen te overwinnen, ging Verstappen door met 10 opeenvolgende raceoverwinningen, wat de deur voor hem opende om de wereldtitel in de wacht te slepen tijdens de Sprintrace van Qatar. Zijn cijfers voor dit seizoen zijn 17 overwinningen en 19 podiumplaatsen in 20 Grands Prix. Pérez staat op twee en acht.

Dit heeft geleid tot bijna voortdurende speculaties dat zijn dagen bij Red Bull geteld zijn. De kritiek van Red Bull-motorsportadviseur Helmut Marko op de coureur heeft dat vuurtje nog eens extra aangewakkerd. Maar met nog twee races te gaan dit seizoen, stelt Red Bull dat Pérez in de auto zit tijdens de seizoensopener van 2024 in Bahrein.

Voormalig F1-coureur Felipe Massa denkt dat dit de juiste beslissing is, want Verstappen van zijn stuk brengen zou kunnen leiden tot 'achteruitgang' van de drievoudig wereldkampioen. En dat is iets wat het misschien niet waard is om te testen, aangezien zelfs Hamilton en Alonso Verstappen 'niet zouden verslaan', ook al zouden ze dichterbij komen dan Pérez.

"Zolang Max gelukkig is en het team zowel het rijderskampioenschap als het constructeurskampioenschap wint, zou het verstandig zijn om de dingen te laten zoals ze nu zijn", vertelde de Braziliaan aan FORMULA 1 Magazine. "Max voelt zich zichtbaar goed en wint bijna elke race. Voor hem zou elke verandering een verslechtering betekenen. Wat Max dit seizoen laat zien, is ongelooflijk goed, van een ongekend niveau. Zelfs als je Lewis Hamilton of Fernando Alonso in de andere auto van Red Bull zou zetten, weet ik niet zeker of er veel zou veranderen. Misschien een klein beetje, maar geloof me, ook zij zouden Max niet verslaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS