Formule 1

FOTO'S: Nigel Mansell reed met zijn Williams FW14B van 1992: "Een herinnering die ik zal koesteren"

Uitgegeven door Deni Volkers • 30 juni 2022 06:02

Williams Racing was verheugd om de Formule 1 wereldkampioen van 1992 Nigel Mansell CBE te herenigen met zijn kampioenschap winnende auto, de FW14B, op het prestigieuze Goodwood Festival of Speed. Mansell sloot het evenement af met een triomfantelijke parade ronde van de beroemde heuvelklim en parkeerde voor Goodwood House voordat hij een plek op het balkon innam om de duizenden fans te begroeten die waren samengekomen om de 30ste verjaardag van zijn titel te vieren.

Nigel Mansell

"Ik ben ongelofelijk vereerd om hier op Goodwood te zijn in mijn jubileumjaar en niet alleen om deze auto weer te zien, maar ook om de reis naar boven te maken was een heel speciaal moment voor Williams en mijzelf. Ik ben blij om hier te zijn met het team, en het was geweldig om weer achter het stuur te zitten van deze uitzonderlijke raceauto. Het was een zeer emotioneel moment om voor de fans van over de hele wereld te rijden en een herinnering die ik zal koesteren", zei Nigel Mansell na de rit met de historische auto over de beroemde Goodwood Hill.

De FW14B werd afgelopen weekend ingezet door Williams Heritage om te herdenken dat Nigel 30 jaar geleden een spectaculair kampioenschap won. Nigel's Formule 1 loopbaan duurde 15 jaar en zag hem 31 Grand Prix overwinningen en 59 podiums scoren, alsmede de 1992 rijders titel met Williams. Hij was ook CART IndyCar World Series kampioen in 1993.

De 1992 FW14B was de dominante auto dat jaar en pakte het rijderskampioenschap met een toenmalig record van 10 overwinningen uit 16 races dat seizoen, waarvan 9 dankzij Nigel. De 69-jarige coureur vestigde dat seizoen records die nog steeds niet zijn verbroken, waaronder het hoogste percentage pole positions in een seizoen (88%) en de meeste overwinningen vanaf pole position in een seizoen (negen).

Tijdens het Festival of Speed dit jaar toonde Williams Racing vier wagens. Naast de FW14B, waren de huidige Formule 1 FW44, Damon Hill's wereldkampioenschap winnende FW18 uit 1996 en Jacques Villeneuve's titel winnende FW19 op display te zien.

Nigel Mansell

Nigel Mansell

Nigel Mansell

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS