Formule 1

FOTO'S: Alfa Romeo onthult speciale kleurstelling, kunstenaar leeft zich uit op F1-bolide

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 januari 2023 10:45

Het Formule 1-team van Alfa Romeo is een samenwerking aangegaan met de wereldberoemde artiest BOOGIE om een artistiek project op te zetten om fans dichter bij het team te brengen en de start van het seizoen 2023 te vieren. BOOGIE nam zijn spuitbussen mee naar de fabriek en kreeg de artistieke vrijheid van het team.

Alfa Romeo F1 Team

BOOGIE is een in Duitsland geboren graffitikunstenaar, ontwerper en illustrator die in Zwitserland woont, zijn kunst wordt in meer dan veertig landen tentoongesteld. “De kans om een Formule 1-auto te schilderen komt niet elke dag - het is een unieke kans, en om het te doen voor een team in Zwitserland heeft een speciale betekenis voor mij. Met mijn ontwerp heb ik geprobeerd de geest van dit team over te brengen: de letters die allemaal samenkomen om de kunst te vormen, symboliseren alle mensen, partners en organisaties die bijdragen aan het creëren van deze auto.”

“BOOGIE, gevestigd in Basel, belichaamt de geest van Alfa Romeo F1 Team Stake: zowel internationaal als trots lokaal, klaar om in contact te komen met verschillende culturen en plaatsen zonder te vergeten waar het vandaan komt. Ontworpen voor een team dat vanaf het begin de status-quo heeft uitgedaagd, is de Art Car geboren in de Zwitserse bergen, waarbij de ongelooflijke alpine achtergrond een even grote rol speelt in de compositie als penselen en verf”, zo deelt het team in een persbericht.

Het ontwerp van dit artistieke project is echter geen simpele PR-stunt, maar het begin van een campagne om fans dichter bij het team te brengen. Alfa Romeo F1 Team Stake-partners, JigSpace, creëerden een op maat gemaakt 3D-model van de auto, in zijn kenmerkende kleurstelling, die beschikbaar zal zijn voor fans om te genieten in augmented reality (AR) vanuit het comfort van hun huis. Deze ervaring is beschikbaar via JigSpace. Aan het einde van het jaar wordt de bolide door F1 Authentics geveild. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar Save the Childeren.

Alfa Romeo F1

Alessandro Alunni Bravi, Managing Director van Sauber Group en teamvertegenwoordiger, vertelde het volgende over de bolide: “We zijn er trots op dit project samen met een ongelooflijke artiest als BOOGIE tot leven te kunnen brengen. Hij is, net als wij, de belichaming van talent dat Zwitserland naar huis kwam halen en een unieke stijl en manier van doen ontwikkelde. Net als BOOGIE zijn we niet bang om de manier waarop dingen worden gedaan uit te dagen en het Art Car-project is daar het beste voorbeeld van. Het belangrijkste is dat we niet willen dat de Art Car gesloten blijft in ons hoofdkantoor: het is een project voor onze gemeenschap, voor onze fans, om dichter bij het team te komen - eerst via de JigSpace AR-ervaring, daarna persoonlijk - en voelen wat drijft ons. Ik ben enthousiast om dit project te zien groeien en ik kan niet wachten op de komende maanden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS