Formule 1

FOTO: McLaren presenteert speciale 'Triple Crown'-livery

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 mei 2023 16:37

Het McLaren Formule 1-team heeft vandaag een speciale Triple Crown-kleurstelling onthuld, die zal worden gedragen op de MCL60 tijdens de Grand Prix van Monaco als onderdeel van de viering van het 60-jarig jubileum van het team.

McLaren livery

De kleurstelling omarmt en eert McLaren's Triple Crown-prestaties bij het winnen van de drie prestigieuste races in de autosport: de Indy 500 uit 1974 met Johnny Rutherford, de Grand Prix van Monaco in 1984 met Alain Prost en de 24 uur van Le Mans in 1995 met JJ Lehto, Yannick Dalmas en Masanori Sekiya.

Opvallende papaja-elementen van McLaren's eerste Indy 500-winnende M16C/D bedekken gracieus de achterkant van Lando Norris en Oscar Piastri's MCL60 voordat ze een scherp ijswit centrum ontmoeten dat is overgenomen van Alain Prost's 1984 Grand Prix-winnende MP4/2 van Monaco. De voorkant van de Grand Prix-auto van Monaco in 2023 is zwart afgewerkt als eerbetoon aan de F1 GTR die de 24 uur van Le Mans won bij de eerste poging van McLaren.

Als onderdeel van de Triple Crown-viering heeft McLaren in hun prestigieuze archieven gedoken om vijf showcasefilms te produceren die binnenkort worden uitgebracht met vier portretverhalen die de eerste overwinningen in de drie meest iconische races van de autosport belichten. Exclusieve verhalen van enkele van de grootste namen uit de sport, zoals Johnny Rutherford, Alain Prost, JJ Lehto, Sir Jackie Stewart en Mario Andretti, zullen het gedecoreerde verhaal van het team dat Bruce heeft opgebouwd uitbeelden en een licht werpen op de ongelooflijke prestatie die de Triple Crown is.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS