Formule 1

FIA-president ontkracht verhalen over onenigheid met FOM: "Ik luister naar hem, hij luistert naar mij"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 november 2022 09:02

Mohammed Ben Sulayem is sinds dit seizoen president van de FIA. Hij heeft gezegd dat de relatie tussen de FIA en de FOM (Formula One Management) nog nooit zo goed is geweest.

Mohammed Ben Sulayem

Dit vertelde de president nadat er de afgelopen maanden flink wat roddels en geruchten de ronde deden dat de twee partijen steeds verder uit elkaar groeiden. Maar volgens de voormalig Rally-coureur is er niets minder waar.

De manier waarop de FIA te werk ging nadat Red Bull het kostenplafond had overschreden, werd bekritiseerd door de FOM. Ben Sulayem ontkent dan ook dat er enige onenigheid heerst tussen hem en FOM-baas Stefano Domenicalli. "Ik spreek Stefano om de twee dagen en als ik niet bel, belt hij mij", zo vertelde hij vorige week aan de media in Abu Dhabi. "Dit is de manier, zelfs vóór elke vergadering of beslissing.

Ben Sulayem ziet de samenwerking tussen de FOM en de FIA als een huwelijk: "Ik luister naar hem, hij luistert naar mij en we weten allebei dat dit huwelijk duurzaam moet zijn en verder moet gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS