Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

FERM World Rally Team klaar voor historisch seizoen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 februari 2011 17:38 • Print artikel

KARLSTAD - De Rally van Zweden 2011 is meer dan de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. De rally markeert de première van de nieuwe generatie World Rally Cars. Het FERM Power Tools World Rally Team is trots om juist daar te debuteren in het wereldkampioenschap. De afgelopen maanden hebben rijder Dennis Kuipers (NL) en navigator Fred Miclotte (BE) een intensieve en succesvolle voorbereiding doorlopen om optimaal te beginnen.

Ferm WRC

Trainen in ijs- en sneeuw
Dennis Kuipers bracht in de aanloop naar de Rally van Zweden vele uren door onder winterse omstandigheden. “De Rally van Zweden staat synoniem voor temperaturen onder nul, wegen vol sneeuw en ijs en klassementsproeven waar de snelheid hoog ligt. Dit vraagt om een specifieke benadering”, aldus de rijder van het FERM Power Tools World Rally Team.

In Noorwegen perfectioneerde Kuipers zijn rijstijl op ijs en sneeuw. “Voor mijn Scandinavische collega’s is het rijden op sneeuw een tweede natuur. Bij ons ligt sporadisch sneeuw, dus zoek ik naar andere mogelijkheden om mezelf te trainen.” Hij werd daarbij gecoacht door John Haugland. De Noor geldt al decennialang als autoriteit als het gaat om rallyrijden onder winterse omstandigheden.

“Enorme potentie”
Kort na de trainingsstage reisde Kuipers naar M-Sport in het Britse Dovenby om voor het eerst kennis te maken met de Ford Fiesta RS WRC. De rijder toonde zich na de test zeer onder de indruk van het nieuwe rallywapen. “De 1600cc turbo-motor levert constant vermogen. In combinatie met de uitstekende wegligging heeft M-Sport een rallywagen neergezet met enorme potentie.”

Kuipers en Frederic Miclotte verschijnen met een exemplaar van Fords nieuwste World Rally Car in 2011 aan de start van elf WK-rally’s. Voor het onderhoud aan de rallyauto vertrouwt het FERM Power Tools World Rally Team op M-Sport. M-Sport is al jaren verantwoordelijk voor het WRC-programma van Ford en heeft meerdere wereldtitels gewonnen.

Zweden-Noorwegen-Zweden
De eerste klassementsproef voor het FERM Power Tools World Rally Team staat op het programma voor donderdagavond 10 februari als een super special stage wordt verreden in Karlstad. Na in totaal 22 klassementsproeven finisht de Rally van Zweden op zondagmiddag 13 februari eveneens in Karlstad. Bijzonder is de proef bij Lovhausen: na de start in Zweden wordt de grens met Noorwegen overgestoken om uiteindelijk weer te finishen op Zweedse bodem.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS