Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2 Hoofdrace: Strategisch wonder helpt Jack Doohan aan de overwinning, Drugovich slaat grote slag +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 augustus 2022 09:45 • Print artikel

Jack Doohan heeft de hoofdrace van de Formule 2 gewonnen. De Australische coureur kon door een strategisch meesterwerk zijn team Felipe Drugovich inhalen. De Virtuosi-coureur scoorde zijn eerste F2 hoofdrace overwinning. Door het uitvallen van Theo Pourchaire heeft Drugovich inmiddels al een hand op het kampioenschap. Liam Laswon mocht mee naar het podium, Richard Verschoor greep net naast het podium.

FOrmule 2

Felipe Drugovich en zijn landgenoot Enzo Fittipaldi bezette de eerste startrij. Achter de twee Brazilianen stonden Logan Sargeant en jack Doohan. Richard Verschoor mocht vertrekken vanaf de zevende positie.
Drugovich was als een speer weg, dat kon niet worden gezegd van Fittipaldi die al direct werd ingehaald door Jack Doohan. Op het Kemmel Straight werd het slipstreamen geblazen, en Fittipaldi verloor de derde positie aan David Beckman in de Van Amersfoort-bolide.

In de tweede ronde van de wedstrijd moet Liam Lawson, de winnaar van de sprintrace al flink zijn ellebogen uitsteken en hij baande zich een weg langs Fittipaldi die Les Combes moest afsnijden. Alsof het weekend voor Theo Pourchaire nog niet slechter kon, viel hij al in de derde ronde van de hoofdrace in de Formule 2 uit.

Fittipaldi moest de vierde plaats al snel opgeven aan Lawson, dit deed hij om zodoende een slipstream op Lawson te krijgen bij het rijden richting Kemmel. Ook Richard Verschoor doet mee aan het gevecht en het trio gaat driewijd over het rechte stuk. De mediumbanden van de Nederlander komen echt tot leven, hij liet er geen gras over groeien en haalde Fittipaldi in de zevende ronde in.

Een ronde later duiken Fiitpaldi, Logan Sargeant, Marcus Armstong, Roy Nissany, Frederik Vesti en Tatiana Calderon naar binnen voor hun verplichte pitstop. Een aantal ronde later dook Doohan naar binnen om zodoende een undercut probeerde te scoren op Drugovich. En de undercut werkte voor de Australische coureur. Hij slaagde er in om de Braziliaanse coureur in te halen door een rondje eerder de pits te bezoeken.

Op het halverwege punt in de race lag Verschoor aan de leiding van de wedstrijd, de Nederlander had zijn verplichte pitstop nog niet gemaakt en lag negentien seconden voor op Doohan. Met nog acht rondjes te gaan dook de coureur van Trident eindelijk de pits in voor een vers setje rubber.

Verschoor liet het er niet bij zitten en was een man met een missie. In de twintigste ronde haalde hij al Beckman en Sargeant in. Met nog vijf rondjes op de klok kon hij zijn setje softs tot het uiterste pushen. Inmiddels was het gat van Doohan naar Drugovich al opgelopen naar 1,8 seconden. Met nog vier rondjes te gaan haalde Verschoor Fittipaldi in bij het aanremmen van Les Combes. De Nederlander stoomde op naar de vierde positie en gaf deze niet meer uit handen.

Juri Vips ving de race aan vanaf de 22ste positie en lag met nog twee rondjes te gaan op een keurige P9, dit nadat hij Dennis Hauger inhaalde alsof hij stil stond. In de ronde werd er een beroep gedaan op de VSC nadat de Campos van Lirim Zendeli het begaf in de bocht zonder naam.

Jack Doohan kwam als eerste over de eindstreep en hield Felipe Drugovich op mooie wijze achterzich. De Braziliaan heeft het kampioenschap door het uitvallen van Pourchaire al met n hand vast. Liam Lawson mocht met zijn P3 mee naar het podium. Richard Verschoor reed een keurige race en eindigde op de vierde positie nadat hij de race vanaf de zevende positie aanving. Enzo Fittipaldi, die op P2 mocht vertrekken, eindigde op een magere vijfde positie.


F2 uitslag

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS