Formule 1

F1-teambazen zijn het eens: "Een geweldige basis voor een geweldige F1-toekomst dankzij Ross Brawn"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 december 2022 05:10

Ross Brawn gaat met pensioen. Brawn kondigde meer dan een week geleden aan dat hij met pensioen gaat, nadat hij de technische reglementen van 2022, zijn geesteskind gericht op het verbeteren van het F1-racen, had gezien. Andreas Seidl, McLaren-teambaas, prijst de aftredende Formula 1 Managing Director of Motorsports voor het leggen van een geweldige basis voor de toekomst van de sport. De Duitse McLaren-teambaas bracht hulde aan Brawn en werd geciteerd door de officiële F1-website en zei: "Ik denk dat we Ross alleen maar kunnen bedanken voor alles wat hij voor ons teams en voor de Formule 1 heeft gedaan, niet alleen gedurende de laatste jaren dat hij werkte voor de Formule 1, maar gedurende zijn hele carričre, zou ik zeggen. Het was duidelijk belangrijk bij alles wat de Formule 1 de afgelopen jaren heeft neergezet, of het nu aan de reguleringskant was, of aan de Concorde-kant, dat een ervaren man als Ross hielp, de Formule 1 leidde, de FIA leidde, de teams ook”, voegde de Duitser eraan toe.

Ross_Brawn_F1_director

Een geweldige basis
"Ik denk dat we dankzij al zijn werk uiteindelijk een geweldige basis hebben gelegd voor een geweldige toekomst van de Formule 1 en ik wens hem gewoon het allerbeste voor zijn volgende hoofdstuk in zijn leven. Ik kijk er nog steeds naar uit om hem af en toe te zien en een goed gesprek te hebben, want zijn mening zal natuurlijk altijd welkom zijn en belangrijk voor toekomstige beslissingen", besloot Seidl in een bericht van GrandPrix247.

Het succes van de regelgeving
Een andere teambaas die het met Seidl eens was over het positieve effect van de Brawn-gedreven technische reglementen, was Haas-baas Guenther Steiner, die het belang ervan benadrukte. Zijn grootste compliment is het succes van de regelgeving voor 2022. Steiner zei: "Ik denk dat het effect van de regelgeving voor 2022 het grootste compliment is dat we aan Ross kunnen geven, want dat was eigenlijk zijn kind om deze regels door te voeren en ons op deze plek te plaatsen voordat hij verder gaat met wat hij gaat in de toekomst gaat doen. Hij was aanwezig toen het nodig was om deze dingen te laten gebeuren voor de Formule 1, en het succes van de Formule 1 op dit moment is deels ook aan hem te danken. Het is een teamprestatie, maar hij maakte een groot deel uit van het team, dus bedankt, Ross, en het allerbeste voor de toekomst", zei Guenther Steiner.

‘Heel erg bedankt’
Alpine-teambaas Otmar Szafnauer heeft ook zijn zegje gedaan en voegde aan zijn collega's toe: “We zijn Ross veel verschuldigd en we zeggen tegen hem ‘heel erg bedankt’. Hij had een grote hand in deze regelgeving. Ik denk dat we de amusementswaarde hebben bereikt die we wilden. Ik wens hem het allerbeste in wat hij daarna ook doet, of het nu vissen is of wat hij ook leuk vindt. We werken allemaal hard naar die dag van pensionering toe en we moeten hem feliciteren met zijn fantastische carričre in de Formule 1 en het bereiken van die pensioengerechtigde leeftijd. Ik wil hem ook bedanken voor alle inspanningen van teameigenaar zijn en een kampioenschap winnen, winnen met Ferrari en vervolgens al die ervaring gebruiken en de Formule 1 in het algemeen helpen vorm te geven voor de toekomst - heel erg bedankt!”, zei Otmar Szafnauer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS