Formule 1

F1-teambaas over geruchten vertrek Hamilton bij Mercedes: "Blijven bij de mensen die hem groot hebben gemaakt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 mei 2023 18:05

Lewis Hamilton wordt weer eens in verband gebracht met een zitje bij het team van Ferrari. Aan het einde van het seizoen loopt het contract van de Brit af bij het team van Mercedes en kan hij dus alle kanten op. Haas-teambaas Guenther Steiner denkt niet dat hij het Duitse team de rug toekeert.

Guenther Steiner

De geruchten dat Hamilton Mercedes gaat inruilen voor Ferrari worden alsmaar groter en ook aannemelijker. Er circuleren zelfs verhalen dat Ferrari een megabod zou hebben gedaan op de zevenvoudig wereldkampioen, daarnaast zou Ferrari-kopstuk John Elkann contact met hem onderhouden.

Volgens Steiner is zijn contract verlengen bij Mercedes de enige logische keuze: “Lewis blijft bij Mercedes tot het einde van zijn racecarrière”, stelt hij. “Denk er eens over na. Wat zijn de opties. Ik denk niet dat er veel zijn. Hij is op het punt dat hij zo dicht bij het einde is dat een andere richting inslaan en ergens aan wennen niet erg positief voor hem zou zijn. Hij is dit jaar niet blij, omdat hij nog geen race heeft gewonnen. Hij heeft ook veel goede jaren gehad met Mercedes, dus moet hij blijven bij de mensen die hem groot hebben gemaakt.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS