Formule 1

F1-analist noemt pole ronde van Verstappen in Monaco 'allerbeste ooit'

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 mei 2023 18:01

De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco was één van de spannendste. Max Verstappen veroverde op spectaculaire wijze de pole position voor de race op zondag. Vooral in de laatste sector van het circuit won de Nederlander enorm veel tijd op zijn concurrenten. Ook voormalig F1-coureur Jolyon Palmer was erg onder de indruk.

Max Verstappen

Op het YouTube-kanaal van de Formule 1 sprak de Brit zijn bewondering uit voor de wereldronde van de Nederlander: “In Monaco zijn de muren altijd dicht bij, maar hoe dichter je bij ze komt, hoe sneller je gaat. Zo simpel is het, hierdoor maak je het circuit breder en daardoor kan je harder door de bochten, zo werken racelijnen. Dat is precies wat Max zo mooi doet, met zo veel commitment in die laatste sector. Ik moet zeggen dat het de beste sector is in Monaco die ik ooit heb gezien, misschien zelfs de allerbeste sector ooit in een kwalificatie. Het was zo goed.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS