Formule 1

F1 Academy-directeur Wolff verwacht niet direct succes: “Het zal tijd kosten voordat een coureur begint te racen in de Formule 1”

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 maart 2023 07:00

Naast de Formule 2 en de Formule 3 is er dit jaar een nieuwe Formule-klasse die ondersteuning krijgt van de Formule 1. Het nieuwe F1 Academy-kampioenschap gaat dit jaar onder leiding van Susie Wolff van start. De Schotse oud-coureur verwacht niet al over twee jaar een vrouw op de grid. Volgens de echtgenote van Mercedes-teambaas Toto Wolff duurt het jaren voordat een coureur klaar is gestoomd voor de Formule 1.

Susie Wolff

De F1 Academy is een klasse die speciaal voor vrouwelijke talenten is opgericht om het gat van de inmiddels vergane W Series op te vullen. Susie Wolff is na haar vertrek bij het Formule E-team van Venturi aangetrokken als directeur van het project. Bij Sky Sports deelt de voormalig test- en reservecoureur van Williams F1 haar verhaal: “Ik weet dat vrouwen op dit niveau kunnen racen en mijn ervaring is belangrijk voor de F1 Academy omdat ik die kan doorgeven aan de volgende generatie. Het is belangrijk dat onze deelnemers in de paddock staan en de volledige ondersteuning van de Formule 1 krijgen. Met andere woorden, we worden ondersteund door de juiste mensen die beslissingen nemen. Dit is een garantie dat talent niet zonder aandacht achterblijft.”

Ondanks alle hype roept Wolff op om kalm te blijven en de eerste jaren niet te veel te verwachten: “Het zal tijd kosten voordat een coureur begint te racen in de Formule 1. Onze taak is om de talentenpool te vergroten, het bewustzijn te vergroten en de volgende generatie te inspireren. We moeten autosport toegankelijk maken voor wie het wil doen.”

“Het hele proces zal zeker enkele jaren in beslag nemen. Ik denk dat we op korte termijn echt succes kunnen boeken, maar om een meisje te vinden dat succesvol zal zijn in de Formule 1, moeten we nadenken over de middellange en lange termijn. Dit betekent dat er geduld nodig is."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS