Formule 1

F1 TV Pro wordt onderdeel van Viaplay abonnement in Nederland

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2023 06:45

Hilversum, 29 september 2023 - Viaplay klanten kunnen in Nederland gebruik maken van F1 TV Pro als onderdeel van hun Viaplay abonnement. Deze service voor de F1-fans is een toevoeging aan de reeds bestaande Formule 1 programmering inclusief het uitgebreide sportpakket met Premier League, PDC Darts en nog veel meer. De samenwerking heeft betrekking op het FIA Formule 1-seizoen 2024 en versterkt Viaplay’s positie als Nederlandse thuisbasis van de beste en meest populaire sporten ter wereld. De Nederlandse fans kunnen hierdoor op nog meer manieren genieten van de Formule 1 met lokale held en regerend wereldkampioen Max Verstappen. F1 TV Pro blijft in Nederland ook als stand-alone product beschikbaar.

Viaplay F1 TV Pro

De Formule 1-verslaggeving van Viaplay in Nederland trekt ook in het tweede jaar een breed publiek. Daarnaast is er een langdurige samenwerking tussen Viaplay en Max Verstappen. De Nederlandse superster is niet alleen ambassadeur van Viaplay, maar is ook te zien in diverse internationale hits zoals ‘Verstappen – Lion Unleashed’ en ‘Max Verstappen - Anatomy of a Champion’ die te zien zijn op de streamingsdienst.

Ook volgend seizoen zijn alle Formule 1 kwalificaties en races met Nederlands commentaar live te volgen op Viaplay inclusief uitgebreide voor- en nabeschouwingen. Naast de races zijn tevens alle vrije trainingen te zien en kunnen de kijkers bij Viaplay ook terecht voor unieke Formule 1 programma’s zoals talkshows, documentaires en samenvattingen. Via F1 TV Pro kunnen Viaplay abonnees gebruik maken van extra opties zoals internationaal commentaar, meerdere onboard camera’s, pitlane actie, paddock streams, radio communicatie en nog veel meer.

De samenwerking wordt ondersteunt door een innovatief zakelijk model waarbij de groei voor beide partijen unieke kansen biedt, met daarnaast als doel nog meer lokale kijkers aan te trekken dankzij een gecombineerd aanbod.

Jørgen Madsen Lindemann, Viaplay Group President en CEO: “Met onze streamingsdienst bieden wij Nederlandse fans een uitstekend sport aanbod. Wekelijks zijn de grootste lokale helden te volgen op Viaplay. Bij ons kijk je onder meer naar Max Verstappen in de Formule 1, Cody Gakpo, Virgil van Dijk, Nathan Aké en Erik ten Hag in de Premier League en bovendien zie je alle prestaties van Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode in het darten. De samenwerking met F1 TV Pro is de eerste in zijn soort. Het geeft onze abonnees nog meer unieke race ervaringen en inzichten en het zet ons op pole positie voor de toekomst.”

Peter Nørrelund, Viaplay Group EVP and Chief Sports & Business Development Officer: “Nederland is één van de meest opwindendste Formule 1-markten. Er is een rijke autosport-historie met vandaag de dag een lokale legende die alle recordboeken herschrijft en wordt gesteund door miljoenen gepassioneerde en deskundige fans. Dit creëert geweldige mogelijkheden voor zowel een brede streamingdienst als Viaplay als een gespecialiseerde dienst als F1 TV Pro. De samenwerking, met de medewerking van Max Verstappen, is een win-win situatie voor zowel de fans als beide platformen.”

Ian Holmes, Formula One Director of Media Rights and Content Creation: “Wij zijn zeer enthousiast over het feit dat we F1 TV Pro aan nog meer fans in Nederland kunnen aanbieden dankzij een innovatieve samenwerking, die nieuw voor ons is in deze markt. Viaplay abonnees zijn straks in staat om de hoog aangeschreven F1-ervaring van de streamingsdienst verder uit te breiden dankzij F1 TV Pro’s unieke functies en uitgebreide archief.”

Naast Formule 1, Premier League en PDC Darts bestaat het sportrechtenpakket van Viaplay in Nederland onder meer uit Bundesliga, de EFL Championship, Carabao Cup, Tulp Hoofdklasse Hockey, Enfusion en nog veel meer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS