Formule 1

Esteban Ocon wil meer: "Hopelijk was het de eerste van vele podiums dit seizoen"

Uitgegeven door Bart • 2 juni 2023 09:30

Alpine stond afgelopen zondag voor het eerst sinds Qatar 2021 weer op het podium van de Formule 1. Esteban Ocon reed in Monaco naar de derde positie achter Max Verstappen en Fernando Alonso. Nu de Fransman van het podium heeft geproefd wil hij uiteraard meer. Het doel is om ook in Barcelona goed te scoren.

Esteban Ocon


Vorige maand had Alpine-directeur Laurent Rossi harde woorden voor het team, maar sindsdien reden zowel Ocon als Pierre Gasly twee keer naar het podium. In zowel Miami als Monaco was er een dubbele puntenfinish voor Alpine. Bij de persconferentie in Barcelona gaf Ocon aan dat de derde plaats van Monaco goed gevierd is.

"Dit is een geweldige beloning van het harde werken door iedereen binnen het team", aldus Ocon. "Zeker na een moeilijke start van het seizoen. Hier kunnen we heel tevreden over zijn. Natuurlijk moeten we beide voeten op de grond houden voor dit weekend. Dit wordt een goede test waar we met de auto staan. Deze baan kent iedereen supergoed, dus ik kijk er zeker naar uit."

Eind 2021 sprak Rossi het plan uit om binnen 100 races aan de kop van het veld mee te strijden. Ocon: "Iedereen werkt daar hard voor en daarom verdiende iedereen binnen het team dat podium. We kunnen echt vooraan meedoen en dat maakt iedereen nog meer hongerig. Nu we ervan geproefd hebben, willen we dat nog een keer. Hopelijk was het de eerste van vele podiums van dit seizoen. Laten we afwachten hoe het gaat lopen. Ik heb veel vertrouwen in het plan van Laurent Rossi en Luca de Meo. Ze zijn enorm competitief ingesteld en ik ga volledig mee in het plan van 100 races."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS