Formule 1

Esteban Ocon trots op verslaan Fernando Alonso: "Dit weekend 2,5 kilo kwijtgeraakt door de stress en..."

Uitgegeven door Bart • 21 november 2022 19:35

Esteban Ocon eindigde door een zevende plaats in Abu Dhabi voor teamgenoot Fernando Alonso in de WK-stand. De Fransman reed in zijn Alpine 92 punten bij elkaar, terwijl de ervaren Spanjaard tot 81 punten kwam. Alonso stipte alle betrouwbaarheidsproblemen aan, maar daar keek Ocon doorheen: "Ik heb dit jaar ook mijn problemen gehad."

Esteban Ocon


"Het voelt heel goed om voor Fernando te eindigen, want hij is een erg, erg snelle coureur", zegt Ocon in een reactie aan RaceFans. "Ik heb mijn niveau flink omhoog moeten krikken en daarom geeft het ook veel voldoening dat ik voor hem ben geëindigd. Het was geweldig om twee jaar met Fernando samen te werken en het team naar een hoger niveau te tillen. Ik wens hem veel succes bij Aston Martin en hopelijk kunnen we in de toekomst het gevecht met elkaar aangaan."

In 2021 wist Ocon de race in Hongarije te winnen, maar een jaar later zat er geen podium in. Toch was de Fransman tevreden over zijn seizoen. "Het enige dat ik dit jaar gemist heb, is een podium. Dat kan alleen in andere omstandigheden en die hebben we dit jaar niet gehad. Hopelijk lukt dat volgend jaar wel."

"We hebben al onze doelen gehaald en we zijn godzijdank als vierde geëindigd bij de constructeurs", vervolgt Ocon. "Ik ben dit weekend 2,5 kilo kwijtgeraakt door de stress en dat ik te gefocust was. Als je kijkt naar het aantal punten is dit ook mijn beste seizoen in de Formule 1. Daar ben ik blij mee. Het team heeft het erg goed gedaan in de ontwikkeling van de auto. Hopelijk kunnen we het gat komend jaar nog verder dichten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS