Formule 1

Esteban Ocon door het dolle heen na derde F1-podium: "Esteban op het podium baby!!!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 mei 2023 15:59

Esteban Ocon scoorde zijn derde podium uit zijn Formule 1-loopbaan. De Fransman reed naar een knappe derde positie onder wisselende omstandigheden. De laatste Fransman die in Monaco op het podium eindigde in Monaco was Oliver Panis in 1996. Ocon was meer dan tevreden met het podium.

Esteban Ocon Monaco

Het is tot nu toe nog geen makkelijk seizoen geweest voor Esteban Ocon. Hij scoorde slechts zes punten in de eerste vijf races, maar scoort er hier in Monaco ineens vijftien! Niet alleen de punten zijn welkom, maar een Alpine op het podium is ook al een tijd geleden. Een podium scoren in Monaco, daar was de Fransman best blij: "Esteban staat op het podium baby!", klonk het toen hij uit de auto stapte.

Al snel was de adrenaline iets gezakt en sprak hij met David Coulthard: "Het was een super weekend. Met het hele team waren we, vanaf de simulator op de eerste dag tot de vrije trainingen, de auto aan het verbeteren. We hebben op geen enkel punt een fout gemaakt. Het moment waarop we kozen voor de intermediates was ook precies goed."

"Ik geniet nu vooral. Het is even geleden dat ik op het podium stond en ik hoop dat dit er nog veel volgen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS