Formule 1

Esteban Ocon wil niet reageren op incident met Max Verstappen

Uitgegeven door Bart • 18 november 2023 13:04

Esteban Ocon wilde na afloop van de kwalificatie in Las Vegas niet reageren op zijn aanvaring met Max Verstappen in het eerste deel van de kwalificatie. De Fransman van Alpine baalde vooral dat hij geen snelle ronde meer kon rijden, want Q1 was zijn eindstation.

Esteban Ocon


Net voor het begin van de laatste snelle ronde in Q1 haalde de Fransman meerdere coureurs in. In de laatste bocht ging hij voorbij aan Max Verstappen en de drievoudig wereldkampioen liet dat niet op zich zitten. Hij pakte Ocon terug, maar de Fransman liet zich niet tot pikante uitspraken verleiden. "No comment!"

"We hebben dit seizoen geen geluk, het lijkt alsof het altijd de verkeerde kant op valt", zo wilde Ocon wel iets over zijn kwalificatie zeggen. "Of het nu straffen, incidenten of aanrijdingen zijn. Het lijkt alsof we altijd in de problemen zitten. Ik weet niet wat ik erover moet zeggen. Als we naar de data kijken, hadden we makkelijk Q2 moeten kunnen bereiken. Ik ben blijven vechten, maar het mocht niet zo zijn."

Waar teamgenoot Pierre Gasly de vijfde tijd reed en door de gridstraf van Carlos Sainz vanaf P4 vertrekt, moet Ocon de race vanaf P16 aanvangen. "Het mooie aan dit circuit is dat er lange rechte stukken zijn en we hebben een goede snelheid op het rechte stuk. Laten we hopen dat we naar voren kunnen komen en alsnog punten kunnen scoren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS