Formule 1

Een vijfde overwinning zit er niet in maar Mercedes zal hard werken om punten veilig te stellen in Albert Park

Uitgegeven door Peter Vader • 29 maart 2023 09:30

Komend weekend wordt het opnieuw een beproeving voor Mercedes. Het team zal hard moeten werken om hun te trage W14 aan te passen aan de unieke kenmerken van het circuit van Albert Park. Mercedes eindigde met respectievelijk George Russell en Lewis Hamilton als vierde en vijfde in Saoedi-Arabië, op een dag waarop ze weliswaar beide Ferrari's versloegen, maar ze nog steeds een enorm gat te overbruggen hebben naar de koploper Red Bull. De Bull’s worden eigenlijk alleen achtervolgd door de verrassende Aston Martins. De achtvoudig Formule 1-constructeurskampioenen gaan nu de derde race van het seizoen in en proberen wat punten te verzamelen totdat de grote upgrade voor hun W14 in mei in Imola komt. Daarvan hopen ze dat het hun fortuin zal veranderen. De auto zal behoorlijk afwijken hun huidige auto met de slanke sidepods.

Mercedes_GP_Bahrein

Bemoedigende voortgang
Mercedes-teambaas Toto Wolff zei vooruitlopend op de Australische Grand Prix van dit weekend: “De vooruitgang die we zagen in Saoedi-Arabië was bemoedigend. We hebben het pakket dat we hadden gemaximaliseerd en een aantal solide punten gescoord. Wat nog belangrijker is, we bleven meer leren en begrijpen over de W14 en de richting waarin we ons moeten ontwikkelen. Iedereen op de fabriek heeft hard gewerkt om deze lessen om te zetten in prestaties.

Stap voor stap
"De voortekenen die we in de fabriek zien, zijn veelbelovend", onthulde de Oostenrijker. “We moeten het echter stap voor stap doen en laten ons niet in een negatieve spiraal meeslepen totdat we de prestaties vertaald zien in goede rondetijden op de baan. De competitieve volgorde achter Red Bull is krap, met kleine marges die een groot effect hebben op de gescoorde punten. Er blijft een aanzienlijk gat naar de top en dat is uiteindelijk wat we willen dichten.”

Punten veilig stellen
Mercedes gaat nu naar Melbourne, een locatie waar ze vier keer hebben gewonnen in 2014, 2015, 2016 en 2019, maar een overwinning lijkt deze keer niet mogelijk. Het team zet niettemin hard werken om de nodige punten veilig te stellen. "We kijken uit naar Australië", zei Wolff. “Het is een land dat zijn autosport serieus neemt met een geweldige racetraditie en de fans zijn supergepassioneerd. Albert Park is een circuit met unieke eigenschappen, waar we hard aan zullen moeten werken om ons eraan aan te passen met de W14. Zoals altijd zullen we proberen de auto die we hebben te maximaliseren en zoveel mogelijk punten te scoren als ons potentieel momenteel toelaat. We zijn niet waar we willen zijn, maar dat weerhoudt ons er niet van om alles te geven wat we hebben", besloot de Mercedes-baas.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS