Formule 1

Een oplossing voor de verbannen bandenwarmers?: "Ik moet voorzichtig zijn met het woord gevaarlijk, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 maart 2023 13:00

Dit jaar zijn de bandenwarmers verbannen in het FIA World Endurance Championship. De LMH-coureurs maken zich zorgen, nadat James Calado met de Ferrari 499P een crash had op koude banen. Ook Porsche-coureur Kevin Estre is ongerust over het uitbannen van de bandenwarmers.

Kevin Estre WEC Porsche

"We hadden een paar dagen geleden in Portimao een heel slechte ervaring", vertelde Estre in Sebring tegen Sportscar365. "Het was erg koud en het was echt gevaarlijk. Ik moet voorzichtig zijn met het woord gevaarlijk, maar het was echt zwaar. Echt moeilijk. Hier is een uitdaging, maar het is geen probleem vergeleken met wat het kan zijn als het koud is. Sebring is oké, Monza zal goed zijn, maar Spa en Le Mans..."

De Fransman oppert om zonne-energie te gebruiken om de warmte op te wekken voor de bandenwarmers. Volgens de coureur is dat duurzamer en houden de coureurs het vertrouwen in de banden. "Dat zou het beste zijn," vertelt Estre over de oplossing en hoe het te implementeren. "Als je kijkt naar hoeveel oppervlakte we hier in de tent of op de hospitality in Le Mans hebben. Zeker, je zou dan veel kunnen produceren.”

WEC logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS