Formule 1

Dubbele tijdstraf werpt Fernando Alonso buiten de punten: "Ik was te agressief"

Uitgegeven door Bart • 10 mei 2022 18:04

Fernando Alonso kwam in Miami als achtste over de finish, maar een dubbele tijdstraf van 5 seconden zorgde ervoor dat hij als 11e werd geklasseerd. De Spanjaard van Alpine bleef zo voor de vierde race op rij zonder punten. Alleen bij de openingsrace in Bahrein behaalde Alonso twee punten.

Fernando Alonso


Alonso kreeg de eerste straf voor een aanrijding met Pierre Gasly en na afloop van de race werd er nog een straf aan toegevoegd voor het winnen van een positie terwijl hij buiten de baan was gegaan. Dat laatste gebeurde in de voorlaatste ronde. Door de dubbele straf zakte de Spanjaard van P8 naar P11.

"We hebben de race weer eens uitgereden en dat voelt goed", zo begint Alonso zijn terugblik positief. "Nog steeds valt het geluk niet onze kant op. De safety car kwam op een perfect moment voor de coureurs die op de harde band waren gestart. Daar verloren we een paar plaatsen. Ooit zal het geluk ook een keer onze kant op vallen."

Alonso had genoten van de eerste F1-race in Miami. "Ik was super agressief bij de start en won meteen vier plaatsen. Daarna was ik te agressief in het duel met Pierre. Ik maakte een fout en remde te laat, dus de straf van 5 seconden was terecht. Daarna had ik een trage pitstop van 4 seconden, dus het zat allemaal niet mee."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS