Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Dubbel podium voor Indy Dontje met Dörr Motorsport in ADAC GT4: "Ik kon het tempo vooraan controleren"

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 25 april 2022 13:55 • Print artikel

Het openingsweekend van het vierde seizoen in de ADAC GT4 Germany leverde Dörr Motorsport een dubbeloverwinning in de eerste race en een podiumplaats in de tweede race op. Een bijzonder goed resultaat in de Motorsport Arena Oschersleben en een weekend dat Team Manager Robin Dörr en zijn team uit Frankfurt am Main niet snel zullen vergeten. Dörr Motorsport staat al voor de vierde keer aan de start van de serie en biedt niet minder dan vier Aston Martin Vantage GT4's aan voor de grid in 2022, meer wagens dan welk ander team in het veld van in totaal 28 wagens. Bij zonnig weer en koele temperaturen pakten Phil Dörr en Indy Dontje meteen de overwinning in de openingsrace.

Indy Dontje pakt dubbel Podium

De start van het nieuwe seizoen had voor Dörr Motorsport nauwelijks beter kunnen verlopen. In de eerste plaats waren ze blij met P1 en P2 op de grid voor de race van zaterdag, en vervolgens kon het team hun posities met vertrouwen verdedigen en een of twee duels winnen. Meteen bij de start was het dringen geblazen, maar Phil Dörr kon zijn pole position op een indrukwekkende manier verdedigen. Ben Dörr verloor echter zijn tweede plaats en kwam als derde over de streep. Simon Connor Primm en Juliano Holzem, die respectievelijk als 11e en 17e aan de race begonnen, moesten ook plaatsen prijsgeven, maar maakten die later in de race weer goed. Het team van Dörr Motorsport speelde al zijn ervaring uit bij de pitstop en demonstreerde optimale rijderswissels. Indy Dontje begon het laatste half uur van de race als 1e, Romain Leroux als 2e, Nico Hantke nam het stuur over als 10e en Sandro Holzem nam het stuur over in 20e positie. Voor Primm en de Holzem-tweeling is het trouwens hun eerste seizoen in GT4. Nico Hantke gebruikte zijn ervaring om terrein goed te maken, terwijl de twee Aston Martin Vantage GT4's eenzaam vooraan rondjes reden. Dat resulteerde in een dubbele overwinning voor Dörr Motorsport, een achtste plaats voor Nico Hantke, en Sandro Holzem zag de geblokte vlag als 21e.

Grandioze start Indy Dontje

De race van zondag had gewoon alles in petto voor de fans. Het werd gekenmerkt door sterke duels, enkele ups en downs en veel emotie. Dörr Motorsport had hun vier Aston Martin Vantage GT4's op de gridposities 2, 5, 8 en 18. Indy Dontje, Romain Leroux en Nico Hantke konden hun posities verdedigen en Sandro Holzem maakte zelfs twee plaatsen goed. Een spannende 60 minuten volgden. Kort voor het pitstopvenster opende, kreeg Romain Leroux een drive-through penalty, die Ben Dörr na de rijderswissel opliep. Van de vijfde plaats viel hij terug naar de 24e plaats en wist zich op te werken tot een fabelachtige 14e plaats bij de geblokte vlag. Hij werd echter bestraft voor een ambitieuze inhaalmanoeuvre. Nico Hantke en Simon Connor Primm doorstonden enkele uithoudingstests en kwamen als 11e over de eindstreep. Juliano Holzem mocht helaas niet eens aan zijn stint beginnen omdat Sandro Holzem kort daarvoor schade moest accepteren en de Aston Martin Vantage GT4 de race in de pits moest beëindigen. In de slotminuten waren alle ogen gericht op de hevige strijd aan het front. Phil Dörr kwam onder grote druk te staan en weerstond de verschillende aanvallen. Zo werd hij door zijn concurrent geduwd, ingehaald en leverde verdere positiewisselingen op. Uiteindelijk zag Phil Dörr de geblokte vlag op de derde plaats.

Indy blij met dubbel podium

Indy Dontje na race 1: "Alles paste gewoon. Ik kon het tempo vooraan gemakkelijk controleren. Natuurlijk gaf het me ook een zekere gemoedsrust te weten dat een andere auto van ons raceteam op de tweede plaats stond."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS