Formule 1

Drie op een rij voor Alonso? "De kwalificatie gaat heel belangrijk worden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 maart 2023 19:00

Fernando Alonso is ijzersterk aan het seizoen begonnen. De Spaanse Aston Martin-coureur scoorde twee podiumplaatsen op rij en hoopt hier komend weekend in Melbourne een derde van te maken.

Fernando Alonso

“We willen voortborduren op die resultaten”, zo stelde de tweevoudig wereldkampioen in een persbericht. “De auto heeft het op twee verschillende circuits behoorlijk goed gedaan. Toch, we blijven met beide benen op de grond. We zijn realistisch, want we beseffen dat om punten te blijven scoren, we op alle facetten binnen het team moeten blijven presteren”, vertelde Alonso.

In 2016 kende Alonso samen met Haas-coureur Esteban Gutierrez een hele harde klap in bocht drie. De toenmalig McLaren-coureur kwam ondersteboven in de grindbak terecht, maar kroop snel uit het wrak. Ondanks deze nare herinnering koestert hij het circuit wel: “Het is altijd een leuke race om heen te gaan. Ik ben benieuwd hoe het circuit is veranderd vergeleken met vorig jaar.”

Als Alonso zijn derde podiumpositie op rij veilig wil stellen, moet alles goed gaan. De kwalificatie is de doorslaggevende factor: “Zoals altijd zal de kwalificatie waarschijnlijk doorslaggevend zijn. We hebben dus een sterke zaterdag nodig om de best mogelijke positie te krijgen om zoveel mogelijk punten te pakken als mogelijk is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS