Formule 1

Dr. Marko denkt dat Hamilton Mercedes verlaat om meer te verdienen dan Verstappen: "Hij kan het niet hebben"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 mei 2023 19:10

Onlangs werd bekend dat Max Verstappen de best betaalde Formule 1-coureur is op de huidige grid. Hij verdiende net iets meer dan voormalig concurrent Lewis Hamilton. Volgens Dr. Helmut Marko steekt dat bij de Brit en is dat één van de redenen dat hij Mercedes wil verlaten voor het team van Ferrari.

Marko, Lewis Hamilton

Iedere paar jaar is het weer raak, Lewis Hamilton naar Ferrari of niet? Maar nog nooit leek een mogelijke overstap naar de Scuderia zo dicht bij. Het Italiaanse team zou de zevenvoudig wereldkampioen een bod hebben gedaan waar de normale man van schrikt. Marko noemt het financiële plaatje één van de redenen dat Hamilton wil vertrekken, dat vertelde hij in ieder geval tegen F1-Insider: “Er zijn twee dingen die Hamilton echt irriteren. De eerste is dat hij geen wereldkampioen meer is en het moeilijk voor hem wordt om dat in de toekomst weer te worden. Naast het sportieve perspectief is Lewis alle behalve blij met het feit dat hij niet meer de best verdienende coureur is in de Formule 1. Dat is Max Verstappen nu. Dat is iets wat hij in ieder geval wel kan veranderen met hulp van Ferrari.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS